tuli tauti, tuhos talouden

Maailmanlaajuinen koronakuristus uhkaa ajaa talouden nekroosiin, siis kuolioon. Silti tästäkin ylösnoustaan.

takamatkabanneri-tulemukaan

Mitä teet, jos maanjäristys, mutavyöry, vedenpaisumus, tulivuorenpurkaus, heinäsirkat ja takatalvi tekevät puutarhastasi erämaata? Istutat tietenkin sen omenapuun.

 

Maailmaan iski terveydellinen pandemia. Heti sen kannoilla tuli taloudellinen pandemia – pahin lama pitkään aikaan.

Pysähdypä hetkeksi pohtimaan Kauppakamarin kyselyn tuloksia: 95 prosenttia suomalaisista yrityksistä arvioi, että koronaviruspandemia vaikuttaa liiketoimintaan. 47% arvioi tilanteen vaikuttavan liikevaihtoon laskevasti seuraavan 2kk aikana jonkin verran, 44% odottaa liikevaihdon tippuvan paljon.

Heh, heh. Ai maaliskuussa puolet uskoi, että huhti–toukokuussa ”liikevaihto laskee jonkin verran”? Jos optimismi olisi sairaus, näitä ihmisiä ei enää yritettäisikään parantaa. Saisivat terminaalitilaansa oireenmukaista hoitoa. Lievitettäisiin loppuluisun kipuja.

Tässä mennään kuule syvälle kyykkyyn, ystävä. Mutta koska reitesi ja selkäsi sittenkin kestävät, sieltä voi ponnistaa uuteen nousuun.

Nyt me haemme yrittäjiä ja yritysten vetäjiä, jotka tarttuvat toimeen vuonna 0 jälkeen koronan, jälleenrakentavat ihmisille hyvää elämää yritystoimintansa kautta.

Tämän maan hyvinvoinnin rakentamisessa yrittäjillä ja kasvukykyisillä yrityksillä on ollut historiallisesti ratkaiseva rooli. Nyt sellaista tehtävää tarjotaan sinulle uudestaan.

Jo pari kolme vuotta olen ollut käynnistämäisilläni yrittäjille ja yrittäjähenkisille yrityksille suunnattua ohjelmaa nimeltä Underdog Movement (tai olet ehkä kuullut nimen Underdog Academy). Jokin minua suurempi mahti on pidätellyt minua.

Nyt sain intuitioltani luvan alkaa toteuttaa elämäni tarkoitusta. Nyt ilmaantui niin tärkeä syy, että enää ei ole perusteltua pähkäillä tai jahkailla. Hylkäsin ulkomaankieliset nimi-ideat.

Tämän jälleenrakentajajoukon nimi on Takamatkalaiset.

Takamatkalaiset-3

Takamatkalta letkaa vetämään, tietä näyttämään

Yhdessä pärjäämme paremmin. Yhdessä voimme nojata toisiimme. Yhdessä muodostamme vastarintaliikkeen, joka voi nujertaa edessä olevan kurimuksen.

Takamatkalaiset on siis vastarintaliike koronan aiheuttamaa talousahdinkoa vastaan. Takamatkalaisten vastarintaliike pyrkii pelastamaan sen hyvinvoinnin, mitä pelastettavissa on.

Takamatkalaisten vastarintaliike on yhteisö niille meistä, jotka olemme vastuussa muidenkin toimeentulosta ja illallispöydästä kuin oman ruokakuntamme.

Takamatkalaiset kerää kokoon yrittäjiä ja yritysten vetäjiä, jotka ovat päättäneet olla etujoukossa palauttamassa hyvinvoinnin edellytyksiä itselleen ja kaikille, kun vuosikymmeniin paskimman talven ja sitä seuranneen kohtalon kevään ote elämästämme vihdoinkin kirpoavat.

Takamatkalaiset tukevat toisiaan, kilvoittelevat hyvinvoinnin tuottamisessa ja rakentavat parempaa huomista. He menestyvät, koska se ei ole oikeus vaan velvollisuus. He luovat toivon ja toimeentulon lähteitä muillekin.

Ihmiset rakastavat altavastaajia. Harva asia on niin universaalin kiinnostavaa kuin takamatkalainen, joka nousee ennakkosuosikin rinnalle ja ohi. Maailma meni muruiksi, jäimme jälkeen, mutta täältä me takamatkalaiset tulemme!

Näitä tarinoita me haluamme tukea ja kirjoittaa.

Miten pääset mukaan?

Takamatkalaiseksi pääsemisessä on muutama ehto:

1) Sinun täytyy olla yrittäjä tai yrittäjähenkinen päättäjä.

2) Sinulla pitää olla tiimi – eli siis joukko ihmisiä, jotka ponnistelevat yhteisen päämäärän eteen.

3) Sinulla pitää olla tuote – eli siis jotain konseptoitua, josta asiakkaat jo maksavat.

Takamatkalaisiin liittyminen ei tässä vaiheessa maksa mitään.

Jos haluat mukaan Takamatkalaisiin, täytä alla oleva lomake. Mitä enemmän annat itsestäsi, sitä paremmin osaamme sinua palvella. Valitsemme klaanitoiminnan piiriin pääsevät ihmiset myös tietojen pohjalta, eli mitä paremmin tiedämme sinun tilanteesi, sitä parempia valintoja voimme tehdä. 

Kuten aina ennenkin, luovuttamasi tieto on luottamuksellista. Tuhannet ihmiset ovat luovuttaneet minulle dataa elämästään ja työstään. Kukaan ei ole joutunut katumaan luottamustaan.

Mukaan ilmoittautuminen on myöskin sitoumuksetonta. Jos haluaisit jossain vaiheessa syystä tai toisesta lopettaa Takamatkalaisten jäsenyytesi, hävitämme tietosi asianmukaisesti.

Nyt on aika taistella paitsi selviytymisen, myös kurimuksen jälkeisen kukoistuksen puolesta.

If you can't, you must. And if you must, you can.

- Jari Sarasvuo

 

Täytä liittymislomake – saat ensimmäisen jäsenlahjasi

Täytä alla olevan lomake, jos haluat liittyä Vastarintaliikkeeseen. Saat kiitoslahjana Jari Sarasvuon Business Mojo -podcast-jakson. Tuossa jaksossa Jari esittelee neljä työkalua, joiden avulla on onnistuneesti vältetty konkurssi aiempina lama-aikoina.